Рецепти
Бурек со сирење и јаболко Ана Ѓорова

Уникатен рецепт за бурек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Масло(6 Супени лажици)

Сирење(400 Грама)

Јаболко(3 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тавата за печење на бурекот обложете ја со мрсна хартија и ставете половина од корите да бидат надвор од тавата за да ја виткате питата.
  2. Корите попрскајте ги со 2 лажици вода и 2 лажици масло.
  3. Најпрвин ставете половина од дробеното сирење и половина од ренданите јаболки и нив попрскајте ги со 2 лажици шеќер.
  4. Ставете повторно ред од корите што останаа и повторете ја постапката со попрскување со вода и масло и филувањето.
  5. Кога ќе завршите со филувањето, земете од корите што излегуваа од тавата и виткајте ги навнатре во тавата една по една.
  6. Исто така и одозгора попрскајте го бурекот со вода и масло и ставете го да се пече од половина час до 40 минути додека не добие убава боја.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: