Рецепти
Чајни колачиња (посно) Ана Ѓорова

Брзи и едноставни колачиња со одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Какао(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Афион(200 Грама)

Шеќер(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за месење го ставаме брашното, па додаваме прашак за печиво, какао, афион, шеќер, ванилин шеќер, па со маслото и со топлата вода замесуваме тесто.
  2. Тестото го расукуваме и правиме кора со дебелина од околу 3 см.
  3. Со калапчиња по желба или со обична чаша за ракија од кората вадиме колачиња.
  4. Колачињата ги редиме на подмачкан плех и ги печеме во загреана рерна на 200°C додека се испечат или додека добијат малку румена боја.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: