Рецепти
Чајни колачиња (посно) Ана Ѓорова

Брзи и едноставни колачиња со одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Какао(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Афион(200 Грама)

Шеќер(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за месење го ставаме брашното, па додаваме прашак за печиво, какао, афион, шеќер, ванилин шеќер, па со маслото и со топлата вода замесуваме тесто.
  2. Тестото го расукуваме и правиме кора со дебелина од околу 3 см.
  3. Со калапчиња по желба или со обична чаша за ракија од кората вадиме колачиња.
  4. Колачињата ги редиме на подмачкан плех и ги печеме во загреана рерна на 200°C додека се испечат или додека добијат малку румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: