Рецепти
Чајни колачиња (посно) Ана Ѓорова

Брзи и едноставни колачиња со одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Какао(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Афион(200 Грама)

Шеќер(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за месење го ставаме брашното, па додаваме прашак за печиво, какао, афион, шеќер, ванилин шеќер, па со маслото и со топлата вода замесуваме тесто.
  2. Тестото го расукуваме и правиме кора со дебелина од околу 3 см.
  3. Со калапчиња по желба или со обична чаша за ракија од кората вадиме колачиња.
  4. Колачињата ги редиме на подмачкан плех и ги печеме во загреана рерна на 200°C додека се испечат или додека добијат малку румена боја.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: