Рецепти
Чинија со киноа и амарант Ана Ристеска

Вегански и безглутенски појадок кој можете да го комбинирате со било кое сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Амарант(95 Грама)

Црна киноа(85 Грама)

Вода(480 Милилитри)

Бадемово млеко(120 Милилитри)

Мед(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт сe подготвува за помалку од 32 минути

  1. Во тавче ставете ги киноата, амарантот и водата. Кога водата ќе почне да врие, намалете ја температурата и нека се варат уште 20-25 минути.
  2. Додајте ги млекото и медот. Гответе додека не настане кремаста смеса, околу 5-10 минути. Потоа тргнете ги од оган и оставте да отстојат 5 минути.
  3. Ставете во чинија и полијте со млеко, калинки и фстаци.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: