Рецепти
Чинија со киноа и амарант Ана Ристеска

Вегански и безглутенски појадок кој можете да го комбинирате со било кое сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Амарант(95 Грама)

Црна киноа(85 Грама)

Вода(480 Милилитри)

Бадемово млеко(120 Милилитри)

Мед(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт сe подготвува за помалку од 32 минути

  1. Во тавче ставете ги киноата, амарантот и водата. Кога водата ќе почне да врие, намалете ја температурата и нека се варат уште 20-25 минути.
  2. Додајте ги млекото и медот. Гответе додека не настане кремаста смеса, околу 5-10 минути. Потоа тргнете ги од оган и оставте да отстојат 5 минути.
  3. Ставете во чинија и полијте со млеко, калинки и фстаци.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: