Рецепти
Бурито со мешано месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од пилешко и свинско месо за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо исечкајте го на ситни коцкички и пржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Пилешкиот стек исто така се сечка на ситни коцкички и се става во друга тава да се пржи. Се зачинува со вегета.
  3. Во трет сад се пржи ситно исечканиот кромид, па откако ќе омекне, се додаваат ситно исечканите пиперки и излупените и исечкани домати.
  4. Се зачинува со сол, бибер и со лутите зачини, се меша, па се додаваат и испржените меса.
  5. На секоја тортиља се ставаат по 2-3 лажици од испржената смеса, се виткаат и се сервираат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: