Рецепти
Риба со жалфија Ана Ѓорова

Лесен и едноставен рецепт за риба што одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Сол(по вкус )

Масло(8 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(неколку капки )

Брашно(4 Супени лажици)

Јајце(1 )

Вода(1 Супена лажица)

Презла(1 Чаша)

Рендан пармезан(4 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Жалфија

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути + 1 час во маринада

  1. Главицата кромид ситно исечкајте ја, а чешнето лук истолчете го во дрвен сад со солта, 8 лажици масло и измешајте со неколку капки сок од лимон.
  2. Исчистените риби прелијте ги со маринадата и оставете ги отстојат 1 час во фрижидер.
  3. Потоа филетите риба измијте ги и исцедете ги, 4 лажици брашно измешајте со сол, јајцето и 1 лажица вода и матете.
  4. На ова додајте 1 чаша презла и 4 лажици пармезан (заедно се мешаат).
  5. Путерот се загрева и жалфијата се става одозгора врз рибита, кои се извалкани со брашно, јајцето и презлите и се пржат од двете страни по 6 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: