Рецепти
Чоколаден омлет Ана Ѓорова

Омлет со топено чоколадо и банани за протеински појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(3 Супени лажици)

Шеќер(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(0.5 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Банана(3 )

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Ванила во прав(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Жолчките измешајте ги со шеќерот, додајте брашно, рендана кора од лимон и снег од цврсто изматени белки со миксер.
  2. Убаво измешајте ја смесата и со многу малку масло испржете два омлета.
  3. Чоколадото истопете го на тивок оган со путер, рум и ванилин шеќер.
  4. На секој од омлетите ставете парчиња банана, топено чоколадо, преклопете и послужете веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: