Рецепти
Чоколаден омлет Ана Ѓорова

Омлет со топено чоколадо и банани за протеински појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(3 Супени лажици)

Шеќер(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(0.5 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Банана(3 )

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Ванила во прав(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Жолчките измешајте ги со шеќерот, додајте брашно, рендана кора од лимон и снег од цврсто изматени белки со миксер.
  2. Убаво измешајте ја смесата и со многу малку масло испржете два омлета.
  3. Чоколадото истопете го на тивок оган со путер, рум и ванилин шеќер.
  4. На секој од омлетите ставете парчиња банана, топено чоколадо, преклопете и послужете веднаш.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: