Рецепти
Чоколаден омлет Ана Ѓорова

Омлет со топено чоколадо и банани за протеински појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(3 Супени лажици)

Шеќер(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(0.5 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Банана(3 )

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Ванила во прав(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Жолчките измешајте ги со шеќерот, додајте брашно, рендана кора од лимон и снег од цврсто изматени белки со миксер.
  2. Убаво измешајте ја смесата и со многу малку масло испржете два омлета.
  3. Чоколадото истопете го на тивок оган со путер, рум и ванилин шеќер.
  4. На секој од омлетите ставете парчиња банана, топено чоколадо, преклопете и послужете веднаш.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: