Рецепти
Чорба од карфиол (хроно) Ана Ѓорова

Ароматична и кремаста супа од карфиол и сланина. Одличен оброк кој ако го подготвувате за вечера не ставајте парчиња сланина, туку подгответе го со пилешко или мисиркино бело месо.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 помал )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Целер(1 Гранче)

Сланина(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сланината исечкајте ја на ситни парчиња и пржете ја со малку масло додека не замириса убаво.
  2. Потоа извадете ја на хартија за готвење да се исцеди од вишокот маснотии, а во тавата каде што ја пржевте, во истото масло пропржете ги исечканите лук и кромид.
  3. Карфиолот поделете го на цветови и ставете го во тенџере, додајте лук и полијте со 1 литар вода или со пилешка супа. Зачинете по вкус и додајте ги гранчето и прстенот од целер, сол и црвен пипер.
  4. Варете го карфиолот околу 15-20 минути додека не омекне.
  5. Откако ќе омекне карфиолот, извадете го целерот, а карфиолот иситнете го внимателно со рачен миксер.
  6. Пред да ја послужите чорбата, посипете ја со исечкан магдонос или млад кромид и со коцки сланина.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: