Рецепти
Чорба од пилешки гради
За љубителите на домашни чорби: оваа мора да ја испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(250 Грама)
Црвена пиперка(1 )
Кромид(1 Главица)
Домат(2 )
Ориз(40 Грама)
Вегета(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Главицата кромид и пиперката ситно се сечкаат, а доматите се рендаат крупно, па се ставаат да се пржат на загреано масло во тава на оган.
- Во тенџере со зовриена вода на оган се додава вегета и се варат пилешките гради.
- Откако зеленчукот ќе се испржи, во тавата се додава оризот и се меша.
- Свареното месо се сечка на коцки, се додава во тавата, се налеваат 500 мл вода во која се вареше пилешкото и содржината од тавата се претура во тенџере.
- Се долева водата во која се вареше месото и се вари 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во