Рецепти
Чорба од пилешки гради Ана Ѓорова

За љубителите на домашни чорби: оваа мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Магдонос

Кромид(1 Главица)

Домат(2 )

Ориз(40 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Главицата кромид и пиперката ситно се сечкаат, а доматите се рендаат крупно, па се ставаат да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Во тенџере со зовриена вода на оган се додава вегета и се варат пилешките гради.
  3. Откако зеленчукот ќе се испржи, во тавата се додава оризот и се меша.
  4. Свареното месо се сечка на коцки, се додава во тавата, се налеваат 500 мл вода во која се вареше пилешкото и содржината од тавата се претура во тенџере.
  5. Се долева водата во која се вареше месото и се вари 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: