Рецепти
Чорба од пилешки гради Ана Ѓорова

За љубителите на домашни чорби: оваа мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Магдонос

Кромид(1 Главица)

Домат(2 )

Ориз(40 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Главицата кромид и пиперката ситно се сечкаат, а доматите се рендаат крупно, па се ставаат да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Во тенџере со зовриена вода на оган се додава вегета и се варат пилешките гради.
  3. Откако зеленчукот ќе се испржи, во тавата се додава оризот и се меша.
  4. Свареното месо се сечка на коцки, се додава во тавата, се налеваат 500 мл вода во која се вареше пилешкото и содржината од тавата се претура во тенџере.
  5. Се долева водата во која се вареше месото и се вари 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: