Рецепти
Џем од дињи Ана Ристеска

Џем од миризливи дињи по оригинален домашен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 Килограм)

Вода(2 Децилитри)

Шеќер(750 Грама)

Свеж сок од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Исчистената диња исечете ја на коцки.
  2. Шеќерот измешајте го со водата и гответе го како за слатко. Додајте ја дињата.
  3. Додека се готви не мешајте со лажица туку протресувајте го садот.
  4. Додајте сок од лимон и продолжете со готвење додека џемот не добие стаклен изглед.
  5. Џемот сипете го во чисти и загреани тегли и убаво затворете ги со целофан.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: