Рецепти
Џем од дињи Ана Ристеска

Џем од миризливи дињи по оригинален домашен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 Килограм)

Вода(2 Децилитри)

Шеќер(750 Грама)

Свеж сок од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Исчистената диња исечете ја на коцки.
  2. Шеќерот измешајте го со водата и гответе го како за слатко. Додајте ја дињата.
  3. Додека се готви не мешајте со лажица туку протресувајте го садот.
  4. Додајте сок од лимон и продолжете со готвење додека џемот не добие стаклен изглед.
  5. Џемот сипете го во чисти и загреани тегли и убаво затворете ги со целофан.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: