Рецепти
Џем од киви Ана Ѓорова

Сладок домашен џем од киви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киви(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Кивите убаво излупете ги, измијте ги и исечете ги на коцки. Ставете ги во стаклени чинии и додајте шеќер.
  2. Лимонот добро измијте го, изрендајте му ја кората и исцедете го сокот. Сокот додајте го со кивите и оставете ги да отстојат така околу 3 часа. Повремено мешајте ги.
  3. Кивите ставете ги во шерпа и гответе ги 1 час додека џемот се згусне. Често мешајте и отстранувајте ја пената.
  4. Готовиот џем од киви распоредете го во стрерилизирани и целосно суви тегли, па затворете ги. По желба во секоја тегла можете да додадете по 1 кафена лажица рум.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: