Рецепти
Домашен путер од бадеми
Совршен рецепт со малку состојки за природен путер од бадеми
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бадеми(250 Грама)
Маслиново масло(4 Кафени лажици)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути
- Бадемите ставете ги малку да се потпечат во рерна на средна умерена температура за да не изгорат.
- Потоа изблендирајте ги додека не се направат во густа каша, односно кога ќе пуштат од својата природна маснотија.
- При крај ставете го маслото, солта и биберот и повторно изблендирајте, бидејќи со тоа смесата ќе стане помека.
- Ставете ја во фрижидер малку да се стврдне и можете да ја послужите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во