Рецепти
Домашни панцероти Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате за појадок или вечера со јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Квасец(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(200 Милилитри)

Јогурт(100 Милилитри)

Кечап(5 Супени лажици)

Кашкавал(50 Грама)

Шунка(50 Грама)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Шеќер(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Растворете го квасецот со млака вода и малку шеќер, додајте 1 лажичка брашно и оставете го квасецот да нарасне.
  2. Измешајте го брашното, солта, јогуртот, квасецот и додавајте вода сè додека не добиете меко тесто.
  3. Размесете го тестото и оставете го на топло да нарасне.
  4. На рамна набрашнета површина, направете топчиња од тестото и развлекувајте ги со сукалото и потоа ставете кечап, оригано, шунка и кашкавал и преклопете ги со тестото.
  5. Панцеротите пржете ги во врело масло додека не добијат златна боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: