Рецепти
Домашни панцероти
Рецепт кој може да го комбинирате за појадок или вечера со јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(500 Грама)
Квасец(1 Пакување)
Сол(1 Кафена лажица)
Вода(200 Милилитри)
Јогурт(100 Милилитри)
Кечап(5 Супени лажици)
Кашкавал(50 Грама)
Шунка(50 Грама)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Шеќер(0.5 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Растворете го квасецот со млака вода и малку шеќер, додајте 1 лажичка брашно и оставете го квасецот да нарасне.
- Измешајте го брашното, солта, јогуртот, квасецот и додавајте вода сè додека не добиете меко тесто.
- Размесете го тестото и оставете го на топло да нарасне.
- На рамна набрашнета површина, направете топчиња од тестото и развлекувајте ги со сукалото и потоа ставете кечап, оригано, шунка и кашкавал и преклопете ги со тестото.
- Панцеротите пржете ги во врело масло додека не добијат златна боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во