Рецепти
Домашни панцероти Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате за појадок или вечера со јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Квасец(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(200 Милилитри)

Јогурт(100 Милилитри)

Кечап(5 Супени лажици)

Кашкавал(50 Грама)

Шунка(50 Грама)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Шеќер(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Растворете го квасецот со млака вода и малку шеќер, додајте 1 лажичка брашно и оставете го квасецот да нарасне.
  2. Измешајте го брашното, солта, јогуртот, квасецот и додавајте вода сè додека не добиете меко тесто.
  3. Размесете го тестото и оставете го на топло да нарасне.
  4. На рамна набрашнета површина, направете топчиња од тестото и развлекувајте ги со сукалото и потоа ставете кечап, оригано, шунка и кашкавал и преклопете ги со тестото.
  5. Панцеротите пржете ги во врело масло додека не добијат златна боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: