Рецепти
Еклерчиња со крем Ана Ѓорова

Обидете се да ги подготвите неодоливите еклери дома на едноставен начин и да ги изненадите гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Брашно(1 чаша + 18 лажици )

Јајце(7 )

Шеќер(10 Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере се ставаат 1 шолја вода и 1/2 шолја масло да зовријат. Се додава една шолја брашно и се промешува.
  2. Во малку изладената смеса се додаваат едно по едно 5 јајца.
  3. Со лажичка од смесата се прават еклерчиња и се ставаат врз подмачкан плех да се печат на 200 степени околу 45 минути.
  4. Кремот се прави така што во зовриеното млеко се ставаат 2 изматени јајца со 10 лажици шеќер и 18 лажици брашно и се меша додека смесата да згусне.
  5. Испечените еклерчиња се сечат на половина и се полнат со крем, одозгора се прелеваат со растопено чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: