Рецепти
Еклерчиња со крем Ана Ѓорова

Обидете се да ги подготвите неодоливите еклери дома на едноставен начин и да ги изненадите гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Брашно(1 чаша + 18 лажици )

Јајце(7 )

Шеќер(10 Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере се ставаат 1 шолја вода и 1/2 шолја масло да зовријат. Се додава една шолја брашно и се промешува.
  2. Во малку изладената смеса се додаваат едно по едно 5 јајца.
  3. Со лажичка од смесата се прават еклерчиња и се ставаат врз подмачкан плех да се печат на 200 степени околу 45 минути.
  4. Кремот се прави така што во зовриеното млеко се ставаат 2 изматени јајца со 10 лажици шеќер и 18 лажици брашно и се меша додека смесата да згусне.
  5. Испечените еклерчиња се сечат на половина и се полнат со крем, одозгора се прелеваат со растопено чоколадо.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: