Рецепти

Филети од риба во зелена салса
Одлична идеја за ручек или вечера од риба во вкусен сос од рукола, магдонос, лук и домати
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рибји филети(2 )
Рукола(1 Китка)
Свеж магдонос(1 Китка)
Домат(2 )
Маслиново масло(150 Грама)
Лук(1/2 Чешне)
Сол(1 Кафена лажица)
Рендан пармезан(2-3 Супени лажици)
Леб(4 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во блендер ставете ја руколата, пармезанот, половина чешне лук, масло и доматите.
- Во тава на загреано масло додајте дел од подготвената салса, малку вода (1-2 лажици) и рибјите филети. Измешајте и со капак покријте ја тавата и оставете да се динста 10-тина минути.
- Потоа додајте го остатокот од салсата и динстајте уште неколку минути.
- Во меѓувреме потпечете го лебот од двете страни и тријте го со чешнето лук за да добие арома.
- Готовата риба послужете ја врз лебот, додајте од зелената салса и декорирајте со свежи листови рукола.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во