Рецепти
Филети од риба во зелена салса Ана Ѓорова

Одлична идеја за ручек или вечера од риба во вкусен сос од рукола, магдонос, лук и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 )

Рукола(1 Китка)

Свеж магдонос(1 Китка)

Домат(2 )

Маслиново масло(150 Грама)

Лук(1/2 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Рендан пармезан(2-3 Супени лажици)

Леб(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ја руколата, пармезанот, половина чешне лук, масло и доматите.
  2. Во тава на загреано масло додајте дел од подготвената салса, малку вода (1-2 лажици) и рибјите филети. Измешајте и со капак покријте ја тавата и оставете да се динста 10-тина минути.
  3. Потоа додајте го остатокот од салсата и динстајте уште неколку минути.
  4. Во меѓувреме потпечете го лебот од двете страни и тријте го со чешнето лук за да добие арома.
  5. Готовата риба послужете ја врз лебот, додајте од зелената салса и декорирајте со свежи листови рукола.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: