Рецепти
Филети од риба во зелена салса Ана Ѓорова

Одлична идеја за ручек или вечера од риба во вкусен сос од рукола, магдонос, лук и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 )

Рукола(1 Китка)

Свеж магдонос(1 Китка)

Домат(2 )

Маслиново масло(150 Грама)

Лук(1/2 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Рендан пармезан(2-3 Супени лажици)

Леб(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ја руколата, пармезанот, половина чешне лук, масло и доматите.
  2. Во тава на загреано масло додајте дел од подготвената салса, малку вода (1-2 лажици) и рибјите филети. Измешајте и со капак покријте ја тавата и оставете да се динста 10-тина минути.
  3. Потоа додајте го остатокот од салсата и динстајте уште неколку минути.
  4. Во меѓувреме потпечете го лебот од двете страни и тријте го со чешнето лук за да добие арома.
  5. Готовата риба послужете ја врз лебот, додајте од зелената салса и декорирајте со свежи листови рукола.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: