Рецепти
Француско топло чоколадо Ана Ристеска

Рецепт за најтемно топло чоколадо кој има вкус исто како и француското топло чоколадо кое го има во кафулињата во Париз. Интензивен, богат и апсолутен рај за секој љубител на чоколадото.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 1/2 Чаша)

Хопла(1/2 Чаша)

Шеќер во прав(2 Кафени лажици)

Црно чоколадо(226 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 8 минути

  1. Во тенџере на средна температура гответе ги млекото, хоплата и шеќерот во прав додека мали меурчиња не почнат да се појавуваат по каревите. Не дозволувајте да почне да врие.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и додајте го исечканото чоколадо и мешајте додека не се стопи. Ако има потреба вратете го тенџерето на оган за чоколадото целосно да се стопи.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: