Рецепти
Француско топло чоколадо
Рецепт за најтемно топло чоколадо кој има вкус исто како и француското топло чоколадо кое го има во кафулињата во Париз. Интензивен, богат и апсолутен рај за секој љубител на чоколадото.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПијалaкТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млеко(1 1/2 Чаша)
Хопла(1/2 Чаша)
Шеќер во прав(2 Кафени лажици)
Црно чоколадо(226 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 8 минути
- Во тенџере на средна температура гответе ги млекото, хоплата и шеќерот во прав додека мали меурчиња не почнат да се појавуваат по каревите. Не дозволувајте да почне да врие.
- Тргнете го тенџерето од оган и додајте го исечканото чоколадо и мешајте додека не се стопи. Ако има потреба вратете го тенџерето на оган за чоколадото целосно да се стопи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во