Рецепти
Грил-салата
Летна салата од печен зеленчук што може да ја подготвите за ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(1 средна )
Домат(2 )
Црвена пиперка(2-3 )
Кромид(1 поголема главица )
Сечкан магдонос(1 лажица )
Фета сирење(100 Грама)
Лимон(1/2 )
Лук(2 Чешниња)
Маслиново масло(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Пиперките испечете ги, излупете ги и исечете ги на ленти.
- Потоа доматите, тиквичките, кромидот и лукот исечете ги на коцки со дебелина од 0,5 см. Измешајте ги состојките и посипете ги со малку маслиново масло.
- Приготвениот зеленчук потпечете го на скара 2-3 минути од двете страни.
- Потоа ставете го во соодветна чинија и додајте ги печените пиперки, фета-сирењето, магдонос и сол по желба, прелејте ја салатата со сок од цеден лимон.
- Сè добро измешајте и оставете ја салатата во фрижидер добро да се олади.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во