Рецепти
Грил-салата Ана Ѓорова

Летна салата од печен зеленчук што може да ја подготвите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 средна )

Домат(2 )

Црвена пиперка(2-3 )

Кромид(1 поголема главица )

Сечкан магдонос(1 лажица )

Фета сирење(100 Грама)

Лимон(1/2 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Црни маслинки

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пиперките испечете ги, излупете ги и исечете ги на ленти.
  2. Потоа доматите, тиквичките, кромидот и лукот исечете ги на коцки со дебелина од 0,5 см. Измешајте ги состојките и посипете ги со малку маслиново масло.
  3. Приготвениот зеленчук потпечете го на скара 2-3 минути од двете страни.
  4. Потоа ставете го во соодветна чинија и додајте ги печените пиперки, фета-сирењето, магдонос и сол по желба, прелејте ја салатата со сок од цеден лимон.
  5. Сè добро измешајте и оставете ја салатата во фрижидер добро да се олади.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: