Рецепти
Јајце во ќеса Ана Ристеска

Вкусен и необичен начин на подготовка на јајце

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Леб(1 Парче)

Намаз од сирење

Кашкавал(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалу од 10 минути

  1. Скршете го јајцето во чиста ќеса и заврзете ја ќесата.
  2. Во тенџере ставете вода да врие и кога ќе почне да врие ставете го јајцето. Оставете го да се вари 5 минути, а потоа исвадете го, ставете го под ладен млаз вода и внимателно извадете го од ќесата.
  3. Ве меѓувреме потпечете една криша леб, премачкајте ја со намаз од сирење и наредете неколку парчиња кашкавал.
  4. Јајцето ставете го над кришката, посолете го со хималајска сол и послужете.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: