Рецепти
Качамак со сирење Ана Ѓорова

Традиционален оброк погоден за во студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(400 Грама)

Сол

Масло(150 Милилитри)

Сирење(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во тенџере на оган се става малку вода, малку масло и сол по вкус. Откако водата ќе зоврие, се додава пченкарното брашно. Во средина со сукало се прави дупка и се остава така да се вари без мешање околу 1 час.
  2. Откако ќе се свари, се трга садот настрана и со сукало убаво се меша додека не се добие хомогена смеса без грутки.
  3. Со лажица се вади од варениот качамак и се става во тава намастена со масло се додека целиот не се потроши.
  4. Качамакот одозгора се полева со претходно загреано масло. Готовиот качамак се служи во чинија со рендано сирење.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: