Рецепти
Качамак со сланина и сирење Ана Ѓорова

Вкусен качамак со сос од фета сирење, кајмак и павлака и со димена сланина. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(0,6 Децилитар)

Палента(300 Грама)

Кисела павлака(2 Децилитри)

Кајмак(150 Грама)

Фета сирење(150 Грама)

Димена сланина(150 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Свинска маст(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Измешајте го сирењето, павлаката и кајмакот, потоа посолете по желба.
  2. Во тенџере ставете 0,6 дл вода да зоврие, додајте сол, а потоа додајте ја и палентата. Постојано мешајте додека смесата стане хомогена, околу 10 минути.
  3. Сланината исечкајте ја и малку пропржете ја. Додајте ја на претходно приготвената смеса со сирење.
  4. Со миксер изматете ја смесата да се соедини, па додајте ја и варената палента.
  5. Во посебен сад загрејте маст и прелијте ја целата смеса. По желба одозгора изрендајте сирење и додајте парчиња пржена сланина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: