Рецепти
Карбонара тестенини Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(400 Грама)

Димена сланина(100 Грама)

Сечкан магдонос(1 Китка)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Павлака(200 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Младо кравјо сирење(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Тестенините ставете ги во голем сад за варење со 3 литри солена вода и варете ги според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме исечкајте чадена шунка или сланина на коцки, испржете ја на малку масло.
  3. Додајте ситно сечкан магдонос и лук и пржете ги само неколку минути.
  4. Потоа додајте го течниот дел од сосот кој ќе го подготвите на следниот начин: измешајте ја павлаката за готвење со обичната павлака, 2 жолчки од јајце, сирењето, малку сол и бибер.
  5. Измешајте ги сите состојки со миксер, неколку минути додека не добиете густа смеса.
  6. Смесата измешајте ја со пржената саланина.
  7. Во готовиот сос ставете ги исцедените тестенини, промешајте и сервирајте ги додека се топли.
  8. Можете да додадете рендан пармезан по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: