Рецепти
Кауса со туна Ана Ѓорова

Вкусна закуска од компири и туна со потекло од Перу што се служи како предјадење или како гарнир со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите сварете ги и направете пире. Во него додајте го сокот од лимон (може и малку сок од феферони), зачинете со сол и бибер.
  2. Во друг сад се става туната (може и една конзерва), се меша со мајонезот, варените јајца сечкани на мали парчиња, сечканиот кромид, маслинките и ситно сечканиот магдонос. Измешајте за да се распоредат состојките.
  3. Пирето поделете го на три дела и од секој дел по пола ставете во три мали длабоки чинии. Над пирето ставете од подготвениот сос, па потоа покријте со остатокот од пирето. Ставете во фрижидер да се лади неколку часа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: