Рецепти
Кауса со туна Ана Ѓорова

Вкусна закуска од компири и туна со потекло од Перу што се служи како предјадење или како гарнир со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите сварете ги и направете пире. Во него додајте го сокот од лимон (може и малку сок од феферони), зачинете со сол и бибер.
  2. Во друг сад се става туната (може и една конзерва), се меша со мајонезот, варените јајца сечкани на мали парчиња, сечканиот кромид, маслинките и ситно сечканиот магдонос. Измешајте за да се распоредат состојките.
  3. Пирето поделете го на три дела и од секој дел по пола ставете во три мали длабоки чинии. Над пирето ставете од подготвениот сос, па потоа покријте со остатокот од пирето. Ставете во фрижидер да се лади неколку часа.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: