Рецепти
Кекс со рендани јаболка Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт со јаболка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Рендано јаболко(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Рендана кора од лимон

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Цимет(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво се матат белките со шеќерот и со ванилиниот шеќер, потоа се додаваат жолчките и маслото. Ренданите јаболка се мешаат на страна со брашното, прашокот за печиво и со кората од лимонот, како и циметот по желба.
  2. Откако ќе се измешаат убаво, се додаваат во претходно изматената смеса. По соединувањето, смесата се истура во тава која претходно сме ја намачкале со масло и сме ја посипале со малку брашно.
  3. Тавата се става во рерна и кексот се пече на 200 степени. Откако ќе се испече и ќе се излади, може да се посипе со шеќер во прав.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: