Рецепти
Кифли од компири со шунка Ана Ѓорова

Солени кифли од компири со вкусен фил од шунка и кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Шунка(150 Грама)

Јајце(2 )

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирите се лупат, се варат во солена вода и се пасираат.
  2. Во садот со пасирани компири се додаваат брашното, маслото и сол по вкус, па се замесува тесто.
  3. Тестото се остава да отстои половина час.
  4. За фил: се мешаат ренданата шунка, јајцата и киселата павлака и се додава малку црн пипер.
  5. Тестото се дели на 4 дела, секој дел посебно се расукува и на крај се става од филот, па се витка како кифла и се реди во подмачкан плех.
  6. Наредените кифли се премачкуваат со жолчка и се печат на умерена температура додека заруменат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: