Рецепти
Кинески шеќерни крофни Ана Ѓорова

Одлични за појадок или десерт со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(230 Милилитри)

Несолен путер(30 Грама)

Шеќер(25 Грама)

Сол(1/8 Кафена лажица)

Брашно(125 Грама)

Јајце(4 )

Билно масло(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измешајте ја водата, путерот, шеќерот и солта во тенџере и ставете на оган на умерена температура.
  2. Кога ќе зоврие смесата, ставете го брашното и намалете ја температурата, а потоа мешајте со дрвена лажица. Мешајте неколку минути додека смесата целосно не се згусне и не омекне. Оставете настрана во друг сад за да се олади.
  3.  Потоа додајте ги јајцата и замесете ја смесата во топка. Тестото треба да биде густо.
  4. Загрејте го маслото и потоа внимателно ставајте од тестото за крофни да се пржи. Може да ставите неколку топки одеднаш. Пржете ги вртејќи ги од двете страни, околу 8-10 минути додека не станат златнокафени, не го зголемат својот волумен и не станат крцкави. Вадете ги од масло со решетка и ставете ги на чинија со хартија за да упијат од маснотијата и да се исцедат.
  5. Ставете ги кинеските крофни на чинија за послужување, наросете со шеќер во прав и сервирајте веднаш.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: