Рецепти
Кинески шеќерни крофни Ана Ѓорова

Одлични за појадок или десерт со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(230 Милилитри)

Несолен путер(30 Грама)

Шеќер(25 Грама)

Сол(1/8 Кафена лажица)

Брашно(125 Грама)

Јајце(4 )

Билно масло(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измешајте ја водата, путерот, шеќерот и солта во тенџере и ставете на оган на умерена температура.
  2. Кога ќе зоврие смесата, ставете го брашното и намалете ја температурата, а потоа мешајте со дрвена лажица. Мешајте неколку минути додека смесата целосно не се згусне и не омекне. Оставете настрана во друг сад за да се олади.
  3.  Потоа додајте ги јајцата и замесете ја смесата во топка. Тестото треба да биде густо.
  4. Загрејте го маслото и потоа внимателно ставајте од тестото за крофни да се пржи. Може да ставите неколку топки одеднаш. Пржете ги вртејќи ги од двете страни, околу 8-10 минути додека не станат златнокафени, не го зголемат својот волумен и не станат крцкави. Вадете ги од масло со решетка и ставете ги на чинија со хартија за да упијат од маснотијата и да се исцедат.
  5. Ставете ги кинеските крофни на чинија за послужување, наросете со шеќер во прав и сервирајте веднаш.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: