Рецепти
Ќофтиња од карфиол и брокула Ана Ѓорова

Вегетаријански ќофтиња од брокули, компири и карфиол со бешамел сос и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(500 Грама)

Брокула(500 Грама)

Компир(3 )

Магдонос(1 Китка)

Брашно(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Брокулата, карфиолот и обарените компири ситно се сечкаат, се пасираат и нежно се мешаат со исечканата китка магдонос, јајцето и 100 гр брашно, па се месат ќофтиња.
  2. Се прават плескавици и се пржат од двете страни додека убаво заруменат.
  3. На оган со малку путер се пржи кромидот, се додава малку брашно да зарумени и му се додава млекото. Смесата се меша и се прави бешамел сос.
  4. Готовите ќофтиња се преливаат со сосот и се наросува одозгора сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: