Рецепти
Ќофтиња од карфиол и брокула Ана Ѓорова

Вегетаријански ќофтиња од брокули, компири и карфиол со бешамел сос и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(500 Грама)

Брокула(500 Грама)

Компир(3 )

Магдонос(1 Китка)

Брашно(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Брокулата, карфиолот и обарените компири ситно се сечкаат, се пасираат и нежно се мешаат со исечканата китка магдонос, јајцето и 100 гр брашно, па се месат ќофтиња.
  2. Се прават плескавици и се пржат од двете страни додека убаво заруменат.
  3. На оган со малку путер се пржи кромидот, се додава малку брашно да зарумени и му се додава млекото. Смесата се меша и се прави бешамел сос.
  4. Готовите ќофтиња се преливаат со сосот и се наросува одозгора сечкан магдонос.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: