Рецепти
Колач со чоколадо
Колач кој може да го подготвите како благ појадок со чаша млеко или кафе, или пак, за вкусен десерт – секако е вкусен и лесен за подготвување
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Шеќер(125 Грама)
Путер(100 Грама)
Јогурт(150 Грама)
Брашно(200 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Млеко(1/2 Чаша)
Млечно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Изматете ги јајцата и шеќерот со миксер додека добиете пенаста, хомогена смеса.
- Додајте го јогуртот и путерот (претходно треба да биде малку омекнат на собна температура).
- Продолжете да ја матите смесата со миксер и постепено додавајте ги брашното и млекото, во кое претходно го измешавте печивото.
- Чоколадото исечкајте го или издрендајте го на крупно и ставете го во смесата. Повторно измешајте.
- Смесата претурете ја во четвртаст калап за торти и колачи и печете го колачот додека да добие убава светлокафеава боја.
- Печениот колач извадете го од калапот, оставете го да се подолади, посипете со шеќер во прав и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во