Рецепти
Колач со чоколадо Ана Ѓорова

Колач кој може да го подготвите како благ појадок со чаша млеко или кафе, или пак, за вкусен десерт – секако е вкусен и лесен за подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(125 Грама)

Путер(100 Грама)

Јогурт(150 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(1/2 Чаша)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Изматете ги јајцата и шеќерот со миксер додека добиете пенаста, хомогена смеса.
  2. Додајте го јогуртот и путерот (претходно треба да биде малку омекнат на собна температура).
  3. Продолжете да ја матите смесата со миксер и постепено додавајте ги брашното и млекото, во кое претходно го измешавте печивото.
  4. Чоколадото исечкајте го или издрендајте го на крупно и ставете го во смесата. Повторно измешајте.
  5. Смесата претурете ја во четвртаст калап за торти и колачи и печете го колачот додека да добие убава светлокафеава боја.
  6. Печениот колач извадете го од калапот, оставете го да се подолади, посипете со шеќер во прав и послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: