Рецепти
Колач со медени срца
Преубав десерт по ручекот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Шеќер(6 Супени лажици)
Брашно(6 Супени лажици)
Црно чоколадо(100 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Медени срца(500 Грама)
Путер(200 Грама)
Сечкани ореви(200 Грама)
Шеќер во прав(100 Грама)
Сок од круша(газиран 250 мл )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Изматете ги јајцата, па додајте ги шеќерот, брашното, ренданото чоколадо и прашокот за печиво и соединете ја смесата.
- Истурете ја во тепсија покриена со хартија за печење и печете го пандишпанот 40 минути на 180 степени.
- Во меѓувреме, во друг поголем сад исечкајте ги медените срца, додајте ги путерот, шеќерот во прав и сечканите ореви.
- Смесата измешајте ја и полијте ја со 250 мл газиран сок со вкус на круша. Убаво се соединуваат состојките.
- Филот истурете го врз изладениот пандишпан, а одозгора прелијте со чоколадна глазура од истопено чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во