Рецепти
Крофни со џем Ана Ѓорова

Напијте се топла чаша млеко и уживајте во вкусот на домашно приготвени крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Квасец(25 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Шеќер(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Сол(малку )

Џем од јагоди(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Два часа пред припремање на тестото, се зема 100 грама брашно и квасец растопен со 4 лажици млеко и се остава да отстои за да нарасне.
  2. Во сад се става просеано брашно, шеќерот, јајцата, малку сол и се меша со миксер. Се додава квасец и остатокот од млекото.
  3. Тестото убаво се меси со дланките додека започне да се одвојува од садот во кој го месите.
  4. Потоа се остава да стаса, па се разработува. Се прави форма на правоаголник и само на едната половина со чаша се одбележува форма на крофна, во средината се става џем и над сите се покрива со другата половина.
  5. Со истата чаша се вадат крофните и стојат 45 минути на топло, па се пржат во врело масло.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: