Рецепти
Кромид во оцет
Зимница од ситен кромид
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Килограм)
Ловоров лист(8-10 )
Лук(2 Чешниња)
Бибер(неколку зрна )
Алкохолен оцет(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Излупениот, целосен кромид варете го (употребете помали главици) околу 3 минути во зовриена вода со сол и оцет.
- Потоа исцедете го кромидот и редете го во тегли, така што да собере што е можно повеќе, а потоа додајте црн пипер.
- Посебно варете го оцетот со ловоровиот лист и со лукот, исцедете го додека е врел и ставете го во тегли. На крајот теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно место.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во