Рецепти
Кромид во оцет Ана Ѓорова

Зимница од ситен кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Килограм)

Ловоров лист(8-10 )

Лук(2 Чешниња)

Бибер(неколку зрна )

Алкохолен оцет(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупениот, целосен кромид варете го (употребете помали главици) околу 3 минути во зовриена вода со сол и оцет.
  2. Потоа исцедете го кромидот и редете го во тегли, така што да собере што е можно повеќе, а потоа додајте црн пипер.
  3. Посебно варете го оцетот со ловоровиот лист и со лукот, исцедете го додека е врел и ставете го во тегли. На крајот теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно место.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: