Рецепти
Куглов погача со сирење Ана Ѓорова

Вкусна домашна погача што ќе ви стане омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Квасец(25 г свеж )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1,5 Кафена лажица)

Маргарин(130 Грама)

Млеко(300 мл млако )

Јогурт(100 Грама)

Јајце(3 )

Сирење(300 Грама)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете тесто од 50 г маргарин, брашното, шеќерот, солта, 1 јајце, млакото млеко и јогуртот (или кисело млеко) и оставете го да нарасне.
  2. Потоа на набрашнета површина расукајте го не премногу тенко и со модла за крофни од кората вадете кругови од тестото.
  3. Потоа скалесто редете ги во намастен калап за куглов, така што секое крукче да легне на половина од претходното, а меѓу нив ставете од филот.
  4. Фил: изрендајте 80 г маргарин и со жица изматете го со 1 јајце и со сирењето.
  5. Така наредените крукчиња тесто и фил оставете ги да наранат во калапот за куглов.
  6. Потоа погачата премачкајте ја со мешавина од 1 матено јајце со малку масло и сусам и печете ја во рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: