Рецепти
Лешник торта Ана Ѓорова

Брза и лесна торта која изгледа многу раскошно и убаво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени ореви(7 Супени лажици)

Јајце(10 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

Рум(30 Милилитри)

Мелени лешници(50 Грама)

Мелени бисквити(50 Грама)

Путер(250 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шест јајца се матат со шеќерот додека се растопи. Се додаваат брашното и какаото и се меша со жица за матење. Потоа се додаваат и мелените ореви и бисквити, се меша и се пече 20-тина минути на 180 степени.
  2. Во меѓувреме путерот се мати со шеќерот во прав. Четири јајца се двојат на белки и жолчки. Жолчките се додаваат со путерот, се додаваат и мелените лешници и румот, па се меша.
  3. Печениот пандишпан се вади од рерна, се сече на два дела и се премачкува со филот, се поклопува со вториот дел и се премачкува со останатиот фил целата торта и странично.
  4. Тортата се декорира со мелени лешници, од белките се мати шлаг и се премачкува.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: