Рецепти
Лешник торта Ана Ѓорова

Брза и лесна торта која изгледа многу раскошно и убаво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени ореви(7 Супени лажици)

Јајце(10 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

Рум(30 Милилитри)

Мелени лешници(50 Грама)

Мелени бисквити(50 Грама)

Путер(250 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шест јајца се матат со шеќерот додека се растопи. Се додаваат брашното и какаото и се меша со жица за матење. Потоа се додаваат и мелените ореви и бисквити, се меша и се пече 20-тина минути на 180 степени.
  2. Во меѓувреме путерот се мати со шеќерот во прав. Четири јајца се двојат на белки и жолчки. Жолчките се додаваат со путерот, се додаваат и мелените лешници и румот, па се меша.
  3. Печениот пандишпан се вади од рерна, се сече на два дела и се премачкува со филот, се поклопува со вториот дел и се премачкува со останатиот фил целата торта и странично.
  4. Тортата се декорира со мелени лешници, од белките се мати шлаг и се премачкува.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: