Рецепти
Лигњи со лук
Ручек за љубителите на морската храна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Лигњите се чистат и се мијат во вода. Се сушат со хартија.
- Лукот се чисти, се сече на коцкички и се прелева со маслиново масло. Се остава малку да постои.
- Во загреана тава, без додавање масло, лигњите се пржат од двете страни. Се пржат максимум 10 минути.
- Готовите лигњи се прелеваат со мешавината од маслиново масло и лук. Се зачинува со сол и бибер.
- Послужете ги со гарнир од печени тиквички по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во