Рецепти
Мафини со кајгана, шунка и кашкавал
Погоден појадок за носење од јајца, шунка и кашкавал. Доколку брзате наутро и немате време за појадок, може да ги подготвите претходната вечер.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(2 Чаши)
Прашок за печиво(4 Кафени лажици)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Путер(5 Супени лажици)
Јајце(7 )
Млеко(3/4 Чаша)
Кашкавал(225 Грама)
Шунка(225 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Загрејте ја рерната на 190 степени.
- Измешајте ги брашното, печивото и солта во поголем сад. Растопете го путерот и измешајте го со брашното.
- Четири јајца изматете ги и спржете ги кратко како кајгана.
- Изматете со вилушка 3 јајца со млекото и додајте ги во смесата со брашно, па кратко промешајте.
- На крај додајте ги исечканите кашкавал, кајганата и шунката.
- Ставете ја смесата во намастени калапи за мафини и печете 30-40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во