Рецепти
Мафини со кајгана, шунка и кашкавал Ана Ѓорова

Погоден појадок за носење од јајца, шунка и кашкавал. Доколку брзате наутро и немате време за појадок, може да ги подготвите претходната вечер.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(4 Кафени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Путер(5 Супени лажици)

Јајце(7 )

Млеко(3/4 Чаша)

Кашкавал(225 Грама)

Шунка(225 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190 степени.
  2. Измешајте ги брашното, печивото и солта во поголем сад. Растопете го путерот и измешајте го со брашното.
  3. Четири јајца изматете ги и спржете ги кратко како кајгана.
  4. Изматете со вилушка 3 јајца со млекото и додајте ги во смесата со брашно, па кратко промешајте.
  5. На крај додајте ги исечканите кашкавал, кајганата и шунката.
  6. Ставете ја смесата во намастени калапи за мафини и печете 30-40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: