Рецепти
Мешана мусака Ана Ѓорова

Вкусна мусака за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, се пропржува и во него се додава меленото месо.
  2. Компирите и тиквичката се лупат и се сечкаат на мали коцкички. Морковите исто така се мијат, се чистат и ситно се сечкаат.
  3. Во меленото месо со кромидот откако ќе се пропржат, се додаваат зачините, црвениот и црниот пипер како и сечканиот домат.
  4. Сето ова се истура врз компирите, тиквичката и морковите и потоа убаво се меша.
  5. Се додава млака вода и ситно сечкан магдонос, потоа се става во рерна за да се испече. Се служи топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: