Рецепти
Месо со зеленчук Ана Ѓорова

Кога немате посебна идеја за ручек, тавата со месо и зеленчук е секогаш добра алтернатива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(200 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(100 Грама)

Компир(250 Грама)

Црвена пиперка(125 Грама)

Кромид(125 Грама)

Домат(125 Грама)

Морков(50 Грама)

Ориз(25 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во поголема, длабока и намастена тава се пропржува исечканото месо, а потоа сечканиот зеленчук и оризот.
  2. Коцката за супа се вари во 100 милилитри вода и потоа се потура во тавата, се зачинува и се става во рерна да се пече 1 час покриено со капак.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: