Рецепти
Месо со зеленчук Ана Ѓорова

Кога немате посебна идеја за ручек, тавата со месо и зеленчук е секогаш добра алтернатива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(200 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(100 Грама)

Компир(250 Грама)

Црвена пиперка(125 Грама)

Кромид(125 Грама)

Домат(125 Грама)

Морков(50 Грама)

Ориз(25 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во поголема, длабока и намастена тава се пропржува исечканото месо, а потоа сечканиот зеленчук и оризот.
  2. Коцката за супа се вари во 100 милилитри вода и потоа се потура во тавата, се зачинува и се става во рерна да се пече 1 час покриено со капак.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: