Рецепти
Мус со јаворов сируп Ана Ристеска

Јаворовиот сируп е погоден за здравјето и содржи корисни состојки како фенол кој има антиоксидантско дејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пекан ореви(50 Грама)

Желатин(7 Грама)

Слатка павлака(380 Грама)

Јаворов сируп(250 Милилитри)

Жолчка од јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во мал сад ставете ги оревите и јаворовиот сируп да се провријат малку и тргнете ги од оган.
  2. Извадете ги оревите од сирупот и ставете ги да се печат на хартија на 180 степени околу 5 до 7 минути додека не поруменат.
  3. Во друг сад матете ги жолчките од јајцата со жица и истурете ги во топлиот јаворов сируп и промешајте додека не се соединат.
  4. Желатинот ставете го во дел од слатката павлака, мешајте и ставете го во микробранова печка околу 45 секунди колку да се стопи желатинот.
  5. Смесата ставете ја во сирупот и мешајте на страна повремено со жицата околу еден час за да се добие густина како пудинг. Потоа во мусот ставете ја преостаната павлака и промешајте.
  6. Готовиот мус ставете го во чаши за десерт и декорирајте со печените ореви.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: