Рецепти
Мус со јаворов сируп Ана Ристеска

Јаворовиот сируп е погоден за здравјето и содржи корисни состојки како фенол кој има антиоксидантско дејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пекан ореви(50 Грама)

Желатин(7 Грама)

Слатка павлака(380 Грама)

Јаворов сируп(250 Милилитри)

Жолчка од јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во мал сад ставете ги оревите и јаворовиот сируп да се провријат малку и тргнете ги од оган.
  2. Извадете ги оревите од сирупот и ставете ги да се печат на хартија на 180 степени околу 5 до 7 минути додека не поруменат.
  3. Во друг сад матете ги жолчките од јајцата со жица и истурете ги во топлиот јаворов сируп и промешајте додека не се соединат.
  4. Желатинот ставете го во дел од слатката павлака, мешајте и ставете го во микробранова печка околу 45 секунди колку да се стопи желатинот.
  5. Смесата ставете ја во сирупот и мешајте на страна повремено со жицата околу еден час за да се добие густина како пудинг. Потоа во мусот ставете ја преостаната павлака и промешајте.
  6. Готовиот мус ставете го во чаши за десерт и декорирајте со печените ореви.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: