Рецепти
Мусака од брокули
Вкусна мусака од јунешко месо и брокули
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јунешко мелено месо(300 Грама)
Брокула(1 поголем цвет )
Кромид(2 Главици)
Компир(2 )
Јајце(4 )
Павлака(2 Децилитри)
Јогурт(5 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Брокулите обарете ги, а компирот и кромидот ситно изрендајте ги.
- На малку масло пропржете го кромидот, а потоа додадете го компирот и меленото месо. Пржете на умерена температура додека се соедини смесата и потоа зачинете по вкус.
- Брокулите исечкајте ги на ситни цветови и ставете ги во огноотпорен сад. Врз нив истурете ја смесата од месо и покријте ја со останатите брокули.
- Со сад за мешање изматете ги павлаката, јогуртот и јајцата, па прелијте ја мусаката. Печете ја во загреана рерна на 200 степени додека добие убава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во