Рецепти
Мусака од брокули Ана Ѓорова

Вкусна мусака од јунешко месо и брокули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Брокула(1 поголем цвет )

Кромид(2 Главици)

Компир(2 )

Јајце(4 )

Павлака(2 Децилитри)

Јогурт(5 Децилитри)

Бибер

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Брокулите обарете ги, а компирот и кромидот ситно изрендајте ги.
  2. На малку масло пропржете го кромидот, а потоа додадете го компирот и меленото месо. Пржете на умерена температура додека се соедини смесата и потоа зачинете по вкус.
  3. Брокулите исечкајте ги на ситни цветови и ставете ги во огноотпорен сад. Врз нив истурете ја смесата од месо и покријте ја со останатите брокули.
  4. Со сад за мешање изматете ги павлаката, јогуртот и јајцата, па прелијте ја мусаката. Печете ја во загреана рерна на 200 степени додека добие убава боја.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: