Рецепти
Мусака од брокули Ана Ѓорова

Вкусна мусака од јунешко месо и брокули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Брокула(1 поголем цвет )

Кромид(2 Главици)

Компир(2 )

Јајце(4 )

Павлака(2 Децилитри)

Јогурт(5 Децилитри)

Бибер

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Брокулите обарете ги, а компирот и кромидот ситно изрендајте ги.
  2. На малку масло пропржете го кромидот, а потоа додадете го компирот и меленото месо. Пржете на умерена температура додека се соедини смесата и потоа зачинете по вкус.
  3. Брокулите исечкајте ги на ситни цветови и ставете ги во огноотпорен сад. Врз нив истурете ја смесата од месо и покријте ја со останатите брокули.
  4. Со сад за мешање изматете ги павлаката, јогуртот и јајцата, па прелијте ја мусаката. Печете ја во загреана рерна на 200 степени додека добие убава боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: