Рецепти
Овошен колач Ана Ѓорова

Рецепт за овошен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(250 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Кисело млеко(1 Пакување)

Брашно(500 Грама)

Суво грозје(5 Супени лажици)

Цимет(2 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се мешаат шеќерот и зејтинот со миксер околу десетина минути.
  2. Потоа, се додава едно пакување кисело млеко и брашното.
  3. Се додаваат суво грозје, ванилин шеќер, прашок за печиво и цимет.
  4. Смесата убаво се мати со миксер и се става да се пече на 220º околу 40 минути.
  5. Кога ќе се извади од рерна, може по желба да се додаде топено чоколадо мармалад или шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: