Рецепти
Овошен колач Ана Ѓорова

Рецепт за овошен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(250 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Кисело млеко(1 Пакување)

Брашно(500 Грама)

Суво грозје(5 Супени лажици)

Цимет(2 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се мешаат шеќерот и зејтинот со миксер околу десетина минути.
  2. Потоа, се додава едно пакување кисело млеко и брашното.
  3. Се додаваат суво грозје, ванилин шеќер, прашок за печиво и цимет.
  4. Смесата убаво се мати со миксер и се става да се пече на 220º околу 40 минути.
  5. Кога ќе се извади од рерна, може по желба да се додаде топено чоколадо мармалад или шеќер во прав.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: