Рецепти
Пача Ана Ристеска

Традиционално мезе за со ракија по оригинален рецепт на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински нозе(чадени 1,5 Килограм)

Свинско месо(чадено 1 Килограм)

Телешко месо(1 Килограм)

Јајце(варени 5 )

Морков(варени 3 )

Магдонос

Сол

Бел лук, излупен и згмечен(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 200 минути

  1. Најнапред добро се варат нозете и месото, најмалку 3 часа во 6-7 литри вода и се додава сол по вкус.
  2. Откако убаво ќе се сварат, се вадат од течноста и се отстрануваат коските, а месото се сече на ситни парчиња.
  3. Во длабоки чинии прво се ставаат тркалцата од јајцата, морковот и исечканиот магдонос, се додава малку од толчениот лук, па врз нив се става исечканата смеса од нозе и од месо, и се посипува со течноста во која се вареле.
  4. Така приготвени се оставаат да се соединат, па се послужуваат.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: