Рецепти
Пача
Традиционално мезе за со ракија по оригинален рецепт на баба
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински нозе(чадени 1,5 Килограм)
Свинско месо(чадено 1 Килограм)
Телешко месо(1 Килограм)
Јајце(варени 5 )
Морков(варени 3 )
Бел лук, излупен и згмечен(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 200 минути
- Најнапред добро се варат нозете и месото, најмалку 3 часа во 6-7 литри вода и се додава сол по вкус.
- Откако убаво ќе се сварат, се вадат од течноста и се отстрануваат коските, а месото се сече на ситни парчиња.
- Во длабоки чинии прво се ставаат тркалцата од јајцата, морковот и исечканиот магдонос, се додава малку од толчениот лук, па врз нив се става исечканата смеса од нозе и од месо, и се посипува со течноста во која се вареле.
- Така приготвени се оставаат да се соединат, па се послужуваат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во