Рецепти
Палачинки од интегрално брашно и тиква Ана Ѓорова

Палачинки на уникатен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Пире од варена тиква(1 Чаша)

Млеко од соја(1 Чаша)

Кафеав шеќер(1 Супена лажица)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сите намирници се мешаат во сад за правење каша за палачинки на вообичаен начин.
  2. Откога добро ќе се измешаат, се остава смесата да отстои барем петнаесетина минути.
  3. Се подготвуваат во нелеплив сад (тава) или нелеплива плотна за палачинки. Не се користи масло.
  4. Готовите палачинки може да се филуваат со парчиња овошје и мед, јатки, суво овошје, јаворов или агвае сируп.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: