Рецепти
Американски палачинки со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Необични и вкусни палачинки со арома на цимет и јаболко кои се одлични за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 и пол чаша )

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Брашно(2 Чаши)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Шеќер(1/4 Чаша)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Рендано јаболко(1 големо )

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте го млекото, јајцата и ванила екстрактот во подлабок сад со жица за матење. Додајте го брашното, сода бикарбоната, шеќерот и ванилиниот шеќер.
  2. Откако смесата ќе се соедини, додајте го ренданото јаболко и циметот и убаво промешајте со жицата.
  3. Во поголема тава растопете путер и ставете со голема лажица од смесата со палачинки, по една или по две. Не ги правете преголеми.
  4. Пржете ги 3-4 минути на умерен оган или додека почнат на површината на палачинката да се прават меурчиња. Потоа свртете ги од другата страна и пржете ги уште 3 минути додека да добијат убава кафена боја.
  5. Префрлајте ги готовите палачинки на чинија и покривајте ги со фолија за да не се оладат. Повторувајте ја постапката додека да ја потрошите смесата и пред секое пржење растопете во тавата путер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: