Рецепти
Американски палачинки со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Необични и вкусни палачинки со арома на цимет и јаболко кои се одлични за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 и пол чаша )

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Брашно(2 Чаши)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Шеќер(1/4 Чаша)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Рендано јаболко(1 големо )

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте го млекото, јајцата и ванила екстрактот во подлабок сад со жица за матење. Додајте го брашното, сода бикарбоната, шеќерот и ванилиниот шеќер.
  2. Откако смесата ќе се соедини, додајте го ренданото јаболко и циметот и убаво промешајте со жицата.
  3. Во поголема тава растопете путер и ставете со голема лажица од смесата со палачинки, по една или по две. Не ги правете преголеми.
  4. Пржете ги 3-4 минути на умерен оган или додека почнат на површината на палачинката да се прават меурчиња. Потоа свртете ги од другата страна и пржете ги уште 3 минути додека да добијат убава кафена боја.
  5. Префрлајте ги готовите палачинки на чинија и покривајте ги со фолија за да не се оладат. Повторувајте ја постапката додека да ја потрошите смесата и пред секое пржење растопете во тавата путер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: