Рецепти
Американски палачинки со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Необични и вкусни палачинки со арома на цимет и јаболко кои се одлични за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 и пол чаша )

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Брашно(2 Чаши)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Шеќер(1/4 Чаша)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Рендано јаболко(1 големо )

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте го млекото, јајцата и ванила екстрактот во подлабок сад со жица за матење. Додајте го брашното, сода бикарбоната, шеќерот и ванилиниот шеќер.
  2. Откако смесата ќе се соедини, додајте го ренданото јаболко и циметот и убаво промешајте со жицата.
  3. Во поголема тава растопете путер и ставете со голема лажица од смесата со палачинки, по една или по две. Не ги правете преголеми.
  4. Пржете ги 3-4 минути на умерен оган или додека почнат на површината на палачинката да се прават меурчиња. Потоа свртете ги од другата страна и пржете ги уште 3 минути додека да добијат убава кафена боја.
  5. Префрлајте ги готовите палачинки на чинија и покривајте ги со фолија за да не се оладат. Повторувајте ја постапката додека да ја потрошите смесата и пред секое пржење растопете во тавата путер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: