Рецепти
Палачинки со лимон и афион Ана Ристеска

Оваа невообичаена комбинација е освежителна промена на регуларните американски палачинки и е одлична за некоја посебна пригода или било кога, кога сакате да се почастите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Интегрално пченично брашно(1/4 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 1/2 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Матеница(1 Чаша)

Рендана кора од лимон(од 2 лимони )

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Путер(стопен 3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Афион(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки.
  2. Во друг сад мокрите состојки и додајте го афионот.
  3. Смесата со мокрите состојки претурете ја во смесата со сувите состојки и убаво измешајте. Внимавајте да не претерате со мешање бидејќи палачинките нема да се меки.
  4. Палачинките пржете ги во загреана тава со путер додека не добијат убава златна боја.
  5. Послужете ги топли со јаворов сируп или мед.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: