Рецепти
Палачинки со лимон и афион Ана Ристеска

Оваа невообичаена комбинација е освежителна промена на регуларните американски палачинки и е одлична за некоја посебна пригода или било кога, кога сакате да се почастите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Интегрално пченично брашно(1/4 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 1/2 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Матеница(1 Чаша)

Рендана кора од лимон(од 2 лимони )

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Путер(стопен 3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Афион(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки.
  2. Во друг сад мокрите состојки и додајте го афионот.
  3. Смесата со мокрите состојки претурете ја во смесата со сувите состојки и убаво измешајте. Внимавајте да не претерате со мешање бидејќи палачинките нема да се меки.
  4. Палачинките пржете ги во загреана тава со путер додека не добијат убава златна боја.
  5. Послужете ги топли со јаворов сируп или мед.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: