Рецепти
Пилешки шницли во сос Ана Ристеска

Вкусно пилешко месо во интересен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Бело вино(100 Милилитри)

Слатка павлака(1 Пакување)

Свежи шампињони(250 Грама)

Маргарин(80 Грама)

Вегета(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешките гради се сечат на шницли, малку се толчат и се пржат на маргарин.
  2. Посипете ги со вино и нека се динстаат, малку да испари виното.
  3. Потоа додајте павлака, вегета и обарени шампињони исечкани на парчиња, и така, верете сè додека не згусне сосот.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: