Рецепти
Пилешки шницли во сос
Вкусно пилешко месо во интересен сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(4 Парчиња)
Бело вино(100 Милилитри)
Слатка павлака(1 Пакување)
Свежи шампињони(250 Грама)
Маргарин(80 Грама)
Вегета(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Пилешките гради се сечат на шницли, малку се толчат и се пржат на маргарин.
- Посипете ги со вино и нека се динстаат, малку да испари виното.
- Потоа додајте павлака, вегета и обарени шампињони исечкани на парчиња, и така, верете сè додека не згусне сосот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во