Рецепти
Пилешко на индиски начин
Убаво зачинети пилешки гради за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Кромид(1 Главица)
Зелена пиперка(1 )
Домат(5 )
Црвена бабура(1 )
Лук(1 Чешне)
Ким(семки 1/2 Кафена лажица)
Ким(мелен 1 Кафена лажица)
Коријандер(зрна 1 Кафена лажица)
Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)
Чили во прав(1/2 Кафена лажица)
Кари во прав(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во дрвен сад за толчење ставете сол и додајте ги зрната коријандер, па истолчете ги и додајте ги чилито и мелениот ким. Повторно истолчете додека зачините се измешаат.
- На загреано масло во вок тава на оган кратко запржете ги семките ким.
- Додајте сечкан кромид и гмечен лук и пржете.
- Додајте ги пиперките откако кромидот ќе омекне.
- А, откако и парчињата пиперки ќе омекнат, додајте ги карито, ѓумбирот и мешавината од толчени зачини.
- Пилешките гради исечкајте ги на коцки и додајте ги во тавата.
- Додајте ги и излупените и исечкани домати и динстајте 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во