Рецепти
Пилешко на индиски начин Ана Ѓорова

Убаво зачинети пилешки гради за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Домат(5 )

Црвена бабура(1 )

Лук(1 Чешне)

Ким(семки 1/2 Кафена лажица)

Ким(мелен 1 Кафена лажица)

Коријандер(зрна 1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1/2 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во дрвен сад за толчење ставете сол и додајте ги зрната коријандер, па истолчете ги и додајте ги чилито и мелениот ким. Повторно истолчете додека зачините се измешаат.
  2. На загреано масло во вок тава на оган кратко запржете ги семките ким.
  3. Додајте сечкан кромид и гмечен лук и пржете.
  4. Додајте ги пиперките откако кромидот ќе омекне.
  5. А, откако и парчињата пиперки ќе омекнат, додајте ги карито, ѓумбирот и мешавината од толчени зачини.
  6. Пилешките гради исечкајте ги на коцки и додајте ги во тавата.
  7. Додајте ги и излупените и исечкани домати и динстајте 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: