Рецепти
Пилешко на индиски начин Ана Ѓорова

Убаво зачинети пилешки гради за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Домат(5 )

Црвена бабура(1 )

Лук(1 Чешне)

Ким(семки 1/2 Кафена лажица)

Ким(мелен 1 Кафена лажица)

Коријандер(зрна 1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1/2 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во дрвен сад за толчење ставете сол и додајте ги зрната коријандер, па истолчете ги и додајте ги чилито и мелениот ким. Повторно истолчете додека зачините се измешаат.
  2. На загреано масло во вок тава на оган кратко запржете ги семките ким.
  3. Додајте сечкан кромид и гмечен лук и пржете.
  4. Додајте ги пиперките откако кромидот ќе омекне.
  5. А, откако и парчињата пиперки ќе омекнат, додајте ги карито, ѓумбирот и мешавината од толчени зачини.
  6. Пилешките гради исечкајте ги на коцки и додајте ги во тавата.
  7. Додајте ги и излупените и исечкани домати и динстајте 15 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: