Рецепти
Пире од карфиол Ана Ѓорова

Послужете го како гарнир со риба или месо – ќе се изненадите од вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Сол(2 неполни лажички )

Бибер(2 неполни лажички )

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го карфиолот, отстранете ги листестите делови и измијте го, па исечкајте го на ситно.
  2. Ставете го во големо тенџере и полијте со вода колку да се покрие карфиолот.
  3. Зачинете со сол и бибер, покријте со капак и варете го карфиолот 25 минути или додека омекне.
  4. Исцедете го и ставете го во блендер со останатите состојки (освен магдонос и пармезан).
  5. Изблендирајте додека добиете кремаста смеса и послужете го со сечкан магдонос и рендан пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: